A húsvét az új karácsony – tapasztalatok az e-kereskedelem világából

Több évet ugrott előre a hazai e-kereskedelem fejlődése a járvány következtében, és visszafordíthatatlanul megnyerte magának a magyarországi vásárlók jó részét. Ez azonban új elvárásokat is hozott magával, amelyekhez a kereskedő cégeknek igazodniuk kell.

<!–

<!– Piacesprofit_468/500×60/200_cikk_normal_content_1

activateBanner(‘Piacesprofit_cikk_normal_content_1’);

–>

A magas szintű ügyfélélmény biztosítása, a rendszerek közti integráció, a gyors és takarékos működés igénye olyan megoldásokat kíván, amiket már nem lehet házilag fejlesztett módon kiszolgálni. Erről beszélgettek a Trans-Sped, a Webshippy és az OANDER közös e-kereskedelmi meetupján a logisztikai rendszerek fejlesztői és használói.

„A március az új karácsony” – ez nem egy újabb, baljós klíma-előrejelzés, hanem a hazai kereskedelem és a koronavírus sajátos kapcsolatának összefoglalása. Míg az egyik oldalon bezárt boltokat és küszködő szektorokat láttunk, az online kereskedelemben karácsony van, már ami a vásárlói aktivitást illeti. A 2020 előtt is stabil fejlődést produkáló e-kereskedelemnek hatalmas lökést adtak a bezárások, a vásárlások megugrása pedig nem csak szektor-, de társadalmi szintű változásokat is hozott. Az eddig is neten vásárlók még többet költöttek, de új korosztályok és új termékcsoportok is megjelentek. A cégeknek folyamatos fejlesztésekkel kellett reagálniuk a növekvő vásárlói igényekre. A vásárlók megérezték az új elektronikus és érintésmentes fizetési rendszerek előnyét, látványosan esett a készpénzes fizetések aránya és nőtt az érintésmentes megoldások használata.

vásárlás jel a billentyűzeten

Kép:PP archív

2-3 éves ugrás az időben

2-3 évet ugrottunk előre az időben – mondta Pintér Róbert, a Reacty Digital üzletfejlesztési igazgatója, aki úgy véli, a folyamatok a járvány után sem fognak visszafordulni. Ez nem jelent fenyegetést a hagyományos boltokra, mert a shopping-élmény nagyon is hiányzik a vevőknek, az online vásárlás viszont olyan új lehetőségeket hozott, amik ezután is megmaradnak.

Hozzászólások lezárva.