A holnapba menekülve fektet elektromos platformba a Kia

“A környezetvédelmi szabályozás szigorítása miatt rohamos növekedés előtt áll a környezetbarát járművek európai piaca” – jelentette ki Albert Biermann, a Hyundai Motor Group kutatási és fejlesztési igazgatója a beruházási szerződés aláírása után. Hozzátette: a befektetéssel a Hyundai versenyelőnyre tesz szert és jelentős tényezőként lép be a környezetbarát járművek világpiacára.

“Az Arrival a második generációs elektromos járművek kifejlesztésével újraosztotta a kártyákat a piacon” – monta Denis Sverdlov vezérigazgató. “A most létrejött stratégiai partnerség lehetővé teszi számunkra a globális piaci fellépést.”

Megtetszett a platform a koreaiaknak

A közlemény szerint a Hyundai és a Kia megszerezte az Arrival “gördeszka” (skateboard) elektromos platformját, amely lehetővé teszi az akkumulátor egységek, a villanymotorok és a hajtáslánc különböző elemeinek összeépítését. A két autógyár “személyre szabott” járművek építését tervezi. A Hyundai hidrogén-üzemanyagcellás és elektromos kis-haszonjárműveket terjesztene Európában.

A londoni központú, három milliárd euró értékűre becsült brit startup még Oroszországban, Izraelben, Hollandiában, az USA-ban és Németországban tart fenn irodákat. Arrival elektromos járműveiket részben partnerségek alapításán keresztül építik, elektromos celláikat például a BlackBerry adja.

A UPS logisztikai cég londoni kézbesítési feladatokra már vásárolt 35 ilyen autót.

Hyundai és a Kia tavaly májusban invesztált 90 millió dollárt a horvátországi Rimac elektromosjármű-fejlesztő cégbe, közös kutatás-fejlesztés finanszírozására. Szeptemberben pedig 20 százalékos részesedést vásároltak a BMW Group, a Ford Motor Co., a Daimler AG és a Volkswagen konszern által gyorstöltő állomások gyártására alapított Ionity GmbH-blever

Az Arrival és befektetői arra számítanak, hogy a szigorú kibocsátási szabályozás miatt a nagy szállítási igényű nagyvállalatok, mint az Unilever, a Nestlé, az InBev hatalmas alternatív meghajtású flottákkal kell hamarosan egyensúlyba hozniuks flottaszintű kibocsátásukat, így az Arrival kistehereutóját fogják választani.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.