A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Reuters beszámolója szerint a most elért megállapodás megnyithatja az utat a Google és a többi kiadó között, amelyeknek printből származó bevételei – az online tartalomfogyasztás terjedése miatt – jelentősen visszaestek. A Google fenntarthatónak nevezte az APIG lobbiszervezettel kialkudott megállapodást, és az elemzők szerint nem csak a többi kiadó figyeli a fejleményeket, hanem a többi internetes platform, köztük a Facebook is.

Az amerikai internetes cég, amely eddig csak néhány francia vezető médiummal írt alá szerzői jogi megállapodást, a Google News Showcase szolgáltatásban adja közzé az egyezség keretében átvett híreket. Ez a szolgáltatás egyelőre Brazíliában és Németországban érhető el.

A Reuters arról is beszámolt, hogy maga is megállapodást kötött a Google-val a hírszolgáltatásról és így a brit hírügynökség lesz az első globális médium, amely szerepet kap a Google News Showcase-ben.

A Google korábban elzárkózott a szerződi díjak kifizetésétől és azzal érvelt, hogy azzal, hogy a hírek felkerültek az internetes cég keresési oldalaira, nőtt a médiumok forgalma is, ami mérhető bevételt hozott.

Hozzászólások lezárva.