A Fradi vezérigazgatójának cége csinálta a Puskás Aréna imázsfilmjét

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a résztulajdonosa annak a reklámügynökségnek, amelyik a Puskás Aréna avatójára készült imázsfilmet gyártotta. A november 15-én Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett videóban sok ismert ember mellett a miniszterelnök is szerepel: a már sokak által továbbrúgott, továbbfejelt labdát mellre veszi, majd tovább csűri a Karmelita teraszáról, egyenesen a 190 milliárdból épült Puskás Arénába. 

Bár a közmilliárdokból felújított munkahelyéről bombázza tovább a labdát, Havasi Bertalantól, a miniszterelnök sajtófőnökétől megtudtuk, hogy nem hivatalos minőségében tette mindezt. Ezért nem a Miniszterelnökségtől, hanem a Fürjes Balázs vezette Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárságtól tudtuk meg, hogy mennyiért készült a kisfilm.

A videó a Puskás Aréna megnyitó ünnepségének részeként készült el, a teljes megnyitó költsége nettó 55 millió forint volt, ebből a kisfilm nettó 14,7 millió forintba került. Az államtitkárságtól megtudtuk azt is, hogy a megnyitó teljes lebonyolításáért, így a kisfilm gyártásáért is felelős cég a Human Telex Kft volt.

A cég „business directora”, egyben egyik tulajdonosa Orosz Pál, a Fradit működtető gazdasági társaság vezérigazgatója. Megkerestük a Human Telex Kft-t, arról érdeklődtünk, hogy a videóban látható ismert emberek kaptak-e fizetést a szereplésükért, az elkészült videót meg kellett-e mutatni a publikálás előtt Orbán Viktornak, illetve kíváncsiak voltunk arra is, hogyan oldották meg a forgatáskor, hogy a publikálás napján megjelenő Nemzeti Sport legyen a miniszterelnök kezében. Amint megérkezik a cég válasza, frissítjük a cikket.

Forrás: index.hu

Hozzászólások lezárva.