A Forradalmi Gárda szerint teljesen lerombolták az egyik amerikai bázist

Az Irak nyugati, Anbár tartományában található légibázisra mért rakétatámadást, amelyet az amerikai dróncsapásban Bagdadban meggyilkolt iráni tábornok, Kászim Szulejmáni halálának megtorlásául szántak, a Forradalmi Gárda “minden tekintetben teljes sikernek” minősítette.

Irán több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki szerda hajnalban az amerikai erők által használt két iraki támaszpontra – az Ain al-Aszad bázis mellett támadást intéztek az iraki Kurdisztánban lévő erbíli támaszpontra is.

A rakétatámadások által követelt áldozatokról és károkról egyelőre nincs hivatalos jelentés.

A külföldön szolgáló német csapatok potsdami bevetési központja azt közölte, hogy az Erbílben szolgáló több mint száz német katona sértetlenül élte túl az iráni rakétacsapást.

Az állami IRNA hírügynökség útján kiadott nyilatkozatában a Forradalmi Gárda figyelmeztette az Egyesült Államokat és minden régióbeli szövetségesét, hogy ne próbálják az iráni támadást megtorolni. Egyúttal felszólította Washingtont, hogy vonja ki minden katonáját Irakból.

A washingtoni Fehér Ház helyi idő szerint kedd este azt közölte, hogy a nap folyamán már nem adnak ki nyilatkozatot az iráni ellencsapásról.

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.