A Forma-1 is csatlakozik a zöld hullámhoz

Chase Carey elnök szerint a projekttől azt remélik, hogy a Forma-1-es csapat tagjainak részvétele pozitív hatást gyakorol a környezetre és a közösségekre egyaránt.

A károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó projekt hamarosan kezdetét veheti. A Liberty Media tulajdonában lévő száguldó cirkusz 2025-ig minden rendezvényét fenntarthatóvá alakítja.

Nulla kibocsátású, hibrid motor a cél

A 2014 óta használt V6-os turbó hibrid hajtóművek a világ leghatékonyabb motorcsaládját alkotják – kevesebb üzemanyagból nagyobb teljesítményre képesek, mint bármely más autó a világon. A fenntarthatóság jegyében most egy zéró szén-dioxid-kibocsátású hibrid hajtómű fejlesztésén dolgoznak.

Fenntartható források és a közönség ösztönzése

Emellett a célok között szerepel az irodák, létesítmények és gyárak 100 százalékban megújuló energiaforrásokból történő fenntartása is.

A száguldó cirkusz ígérete szerint minden rendezvényen kizárólag fenntartható forrásból származó anyagokat, eszközöket fognak használni, az egyszer használatos műanyagokat pedig kitiltják. Továbbá a versenyre látogatókat is ösztönözni szeretnék a zöldebb átalakulás felé.

Lewis Hamilton is támogatja a fenntartható fejlődést

Lewis Hamilton hatszoros Forma-1-es világbajnok is csatlakozott a zöld átalakuláshoz. A versenyző eladta magángépét, nem használ egyszer használatos műanyagokat otthonában, 2019 végéig pedig teljesen szén-dioxid semlegessé szeretne válni – írja a Reuters.

Nyitókép: twitter.com

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.