A Ford és a Toyota vezére is kölni autószalonért lobbizik

Az Észak-Rajna-Vesztfáliában üzemmel rendelkező Ford, a Toyota, illetve a feltörekvő e.Go autógyártó igazgatója is azt szeretné, hogy Köln legyen a nemzetközi autószalon új helyszíne. 

– A Kölnben rendezett Gamescom játékvásár megmutatta, hogy a város alkalmas az ilyen rendezvények megtartására – mondta Gunnar Herrman, a Ford németországi igazgatója.

– Köln mindenképp megfelelő helyszín lenne az autószalon számára – tette hozzá Alain Uyttenhoven, a Toyota németországi vezetője. – Nem csak a Ford és a Toyota központja van itt, hanem számos nagy és jelentős beszállító is.

Günther Schuch, az e.Go elektromos városi autó fejlesztője mindenképp előnyösnek tartja a Rajna-parti helyszínt. Elmondása szerint az ipari környezet fontos lenne egy ilyen esemény számára, ehhez pedig Köln a neves, nem csak autóipari vállalatok sorával könnyedén hozzá tud járulni. A városközpont közeli helyszín további pluszpontot jelent.

Az IAA szerződése lejárt az eddigi frankfurti helyszínnel. A német gyártók és szövetségük, a VDA a szalon elköltöztetésén gondolkodnak – írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Az ipari kiállítás szervezésére főként Berlinnek és Kölnnek nagyok az esélyei.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.