A Forbes listája alapján Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc a 2035.

Harmincötödik alkalommal készített listát a világ legtehetősebb embereiről az amerikai Forbes; az üzleti lap összeállításában 2755 személy kapott helyet. Ez azt jelenti, hogy az egy évvel korábbi adatokhoz képest 660-al több embernek lett annyi vagyona, hogy milliárdosként hivatkozhassanak rájuk.

A Forbes számítása szerint a listán szereplők 86 százalékának még a koronavírus-járvány első évében is nőtt a vagyona.

Az aktuális ranglista alapján a világ leggazdagabb embere az Amazon-tulajdonos Jeff Bezos, az ő vagyona egyszemélyben 177 milliárd dollár. A sorban a második Elon Musk, a harmadik Bernard Arnault, 151, illetve 150 milliárd dollárral.

A Microsofttal óriási pénzekre szert tett Bill Gates a negyedik helyre csúszott az összeállításban, bár azért így is van mit a tejbe aprítania: a Forbes becslései szerint Gates 124 milliárd dollár értékű birodalmon ül. A lista ötödik helyezettje a Facebookkal híressé vált Mark Zuckerberg, 97 milliárdos vagyonnal.

A toplista magyar szereplői közül Mészáros Lőrinc a 2035. helyet szerezte meg a 1,5 milliárd dollárra becsült vagyonával, míg Csányi Sándor a maga 1,2 milliárdjával a 2387. helyre került.

A Forbes szerint a ranglista szereplői együtt összesen felfoghatatlan összeget, 13,1 ezermilliárd dollárt érnek.

A legtöbb vagyonos ember, 724 fő az Egyesült Államokban él, a sorban utána Kína következik 698-cal, illetve India 140-el. A lista legfiatalabb milliárdosa egy 18 esztendős német fiú, Kevin David Lehmann. Ő vagyonát a dm drogériákban kapott részesedés után szerezte apjától, Guenther Lehmanntól. A legidősebb milliárdos a 99 esztendős, biztosításokban utazó George Joseph.

Hozzászólások lezárva.