A Cruise autonóm járműveivel erősít a Honda

A Honda még 2018-ban állapodott meg a két amerikai vállalattal autonóm járművek közös fejlesztéséről és kereskedelmi célú alkalmazásáról. Az USA-ban önvezető autókat közutakon tesztelő Cruise még az idén Japánba szállítja egyik járművét, amit követően megkezdődnek az önvezető gépkocsik helyi tesztelésének előkészületei.

A Honda a 2020 februárjában bejegyzett Honda Mobility Solutions (Honda Mobilitási Megoldások) üzletága részeként fog mobilitási szolgáltatásokat kínálni a szigetországban. A szolgáltatások nyújtásához a japán autógyártó a GM-mel és a Cruise-zal 2018 óta közösen fejlesztett Cruise Origin autonóm járművet fogja használni.

A tervek szerint az elektromos hajtású Cruise Origin gyártása 2021 végén vagy 2022 első hónapjaiban veszi kezdetét a GM Detroit-Hamtramck üzemében, amit jelenleg kizárólag elektromos modellek készítésére alakítanak át.

Nem csak önvezetésben számít egymásra a kettő OEM

A GM és a Honda az autonóm járműveken kívül számos más területen is kooperációt folytat. A két vállalat tavaly jelentette be, hogy számos más területre, például a padlólemezek tervezésére is kiterjesztik több mint két évtizedes együttműködésüket, amivel egy észak-amerikai autóipari szövetséget hoznak létre.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.