72 ingatlant ad el Budapest, milliárdos bevételt vár

Egyelőre 13 ingatlan pályáztatása zajlik.

Ebben az évben 72 ingatlan értékesítését tervezi a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt., amiből nettó 8 216 867 500 forint bevételt tervez. Jelenleg tizenhárom ingatlan pályáztatása zajlik – közölte a fővárosi önkormányzat a Magyar Nemzet megkeresésére.

Két pályázatot viszont visszavontak, így egyelőre nem lesz új tulajdonosa az újpesti víztorony mellett álló teleknek, illetve egy pilisszántói, egykoron iskolaként üzemelő, jelenleg zarándokszállóként működő kastélynak sem.

A lap arról is ír, hogy ha megvalósulnak a mostani tervek, akkor az egykori cinkotai strand helyén akár bevásárlóközpont is épülhetne. Indokként azt írják, hogy a főváros településszerkezeti tervébe (TSZT) is bekerült a cinkotai strand átminősítési szándéka: rekreációs területből vállalkozási területbe szeretnék átsorolni. Ezzel nem először támadják a fővárosi önkormányzatot, ám Nemes Gábor, a Demokratikus Koalíció képviselője korábban a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy „új építési jogokat csak a Kerületi Építési Szabályzatban lehet megállapítani. Az új fővárosi településszerkezeti terv alapján a kerületnek nem muszáj módosítania sem a funkciók körét, sem az építési paramétereket”.

Ezen felül a Telex gyűjtötte össze, miket árusít még Budapest. Eladó többek között Újpesten egy több mint ezer négyzetméteres ipari épület, a Gyáli úti Elemi Iskola és Óvoda felújításra szoruló épületegyüttese, valamint egy közel hatezer négyzetméteres építési területet a XVII. kerületben. Megvételre kínálnak még három vidéki kastélyépületet, a kéthelyit, a szőlősgyörökit és a tordasit is.

Hozzászólások lezárva.