70 százalékkal olcsóbb minden élelmiszer egy brit szupermarketben

Minden az eredeti ár töredékébe kerül abban az angliai szupermarketben, amely kizárólag olyan élelmiszereket árul, amelyeknek már lejárt a szavatossági idejük, de még tökéletesen fogyaszthatók  – számol be a hírről a Dailymail.co.uk.

A januárban, Stockportban nyílt áruház az ötödik, amelyet a Rogers Wholesale Food nyitott – ez a cég egy feleslegessé váló élelmiszereket nagy tételben felvásároló cég.

Minden ott található keksznek, süteménynek, édességnek, csokoládénak, konzervnek vagy italnak már lejárt a minőségmegőrzési ideje. Ezeket kínálják az eredeti ár töredékéért. A legtöbb termék 70 százalékkal olcsóbb, mint azok eredeti ára, de ez a cég elmondása szerint ez attól is függ, mekkora tételt sikerül venniük, amit újból eladhatnak. De van olyan zacskó chips, ami eredetileg több, mint 1,5 fontba kerülne, a cég üzletében pedig akár 10 pennyért is meg lehet venni.

Ezzel – amellett, hogy az olcsó áru eladásából bizonyára megélnek – csökkentik az élelmiszer-pazarlást is, hiszen a szavatossági idő még nem jelenti azt minden esetben, hogy az adott élelmiszert már ne lehetne teljesen biztonságosan megenni – legfeljebb az állaga, színe vagy éppen a textúrája lehet más.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a minőségét megőrzi (szavatossági) jelölés nem ugyanaz, mint az adott élelmiszer fogyaszthatóságát jelölő lejárati dátum. Ez utóbbit friss, romlandó termékekre alkalmazzák, és azok tényleg tönkremennek és fogyaszthatatlanná válnak a dátum lejártakor.

A cég kifejezetten az élelmiszeripari cégeknél és a forgalmazóknál maradt felesleges készletet vásárolja fel és adja el.

Hozzászólások lezárva.