6 program, ami minden feliratkozásodról és kiadásodról tud. A feleslegesekre is figyelmeztet

Nincs még vége a januárnak, az újévi fogadalmak időszakának, és ha a pénzeddel kapcsolatban is vannak reformterveid, ez a hat applikáció a segítségedre lehet.

Ki ne járt már volna úgy, hogy feliratkozott egy szoftver vagy szolgáltatás ingyenes próbaverziójára és benne ragadt? Hány streamingszolgáltatónak is fizetsz havidíjat és pontosan miért? Szinte biztos, hogy ha hirtelen megpróbálnád mindet felsorolni, kimaradna egy vagy kettő. Ha ez igaz, akkor éppen neked való a Wired cikkében ajánlott hat darab spórolós app.

1. DoNotPay
Ez a program a világ első robotjogászaként aposztrofálja magát. A fizetős feliratkozásaidon túl képes kordában tartani a parkolási jegyeidet és más dolgokat is, amikért rendszeresen fizetsz. A bankkártya adataid alapján olyan összegekre is rámutathat, amikről nem is tudsz. IOS-en működik.

2. Truebill
Átfogóan követi a pénzmozgásokat, így spórol neked. Szintén a bankszámlád alapján kalkulál, és leegyszerűsítve mutatja, mire megy el a pénzed, hogyan alakulnak a törlesztéseid, miként változnak a bevételeid, és melyik számláidon spórolhatnál. Androidon és iOS-en is működik, bizonyos szolgáltatásai ingyen is elérhetők, egyébként legfeljebb 3 dollár/hónap.

3. Trim
Ahogy neve is mutatja, megvágja a költségeidet, mégpedig azáltal, hogy rámutat, mire költesz feleslegesen. Ő még akár le is mondja helyetted az online feliratkozásokat. Ez azt jelenti, hogy desktopon is működik. A kiadásaidat kategorizálja (pl. utazás, vásárlás, egészség), feltételezve, hogy így te magad könnyebben észreveszed, mi a túl sok. Webre, ingyenesen vagy évi 99 dollárért.

4. Clarity Money
Mesterséges intelligenciája segít a spórolásban, Androidon és iOS-en is futó appjából rögtön el is indíthatod az edzőterem-bérleted vagy a streaming szolgáltatásod lemondását. De ezen kívül is számos funkciója van, például fixálhatsz rajta egy havi költési keretet. Ingyenes.

5. Bobby
Jóval több manuális asszisztenciát igényel a többi, itt felsorolt versenytársához képest, de ettől még hasznos kiegészítő. Hozzá tudsz adni rendszeres kiadásokat, mutatja a tartozásaidat, figyelmeztet dátumokra, miközben letisztult felülete átláthatóvá teszi a folyamatokat. Androidon és iOS-en is ingyen vagy egyszeri 2 dollárért fut.

6. TrackMySubs
Vidd fel a feliratkozásaidat, hogy kinek, mikor és mennyit fizetsz, ez az app pedig átláthatóvá fogja tenni a dolgokat, és akár emailben is figyelmeztet egy-egy közelgő dátum előtt. Ez az ingyenes próbaverziókra is vonatkozhat. Nem a legkomplexebb segítség, amit el tudsz képzelni, de a TrackMySubsot könnyű használni, és legfeljebb 10 feliratkozás kezeléséig ingyenes. Weben fut.

Hozzászólások lezárva.