3D-s navigációt mutatott be a Continental

A Continental tavaly már bejelentette egy 3D-s kijelző piacra dobását. Az autosztereoszkopikus 3D technológiát alkalmazó kijelzőjét először a Genesis GV80 luxus SUV-ba építik be. A tavaly bemutatott fejlesztésnek azonban még része egy, a sofőr fejmozgását követő kamera, amivel a 3D-s nézet a fej mindenkori pontos pozíciójához igazítható.

Az új fejlesztés használatához nemhogy csak kamerákra és 3D-s szemüvegekre nincs szükség, de a 3D-s ábrák több szögből is láthatóak, így a vezető mellett annak utasa is élvezheti a háromdimenziós megjelenítés előnyeit.

Előrelépés a közlekedésbiztonságban

Sok tanulmányban mutattak már rá, hogy a közlekedési balesetek egyik fő okozója a vezetők figyelmének elterelődése. Csak az Egyesült Államokban több mint 2800 közúti haláleset volt e tényezőhöz köthető 2018-ban az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) statisztikái szerint.

Ulrich Lüders, a Continental Ember-Gép Interfész üzletágának stratégia és portfólióügyi vezetője elmondta, hogy különösen összetett vezetési szituációkban, a vezetőknek kihívást jelenthet a navigáció vezetés közbeni figyelése. A háromdimenziós megjelenítés által viszont a vezetők könnyebben és hamarabb vehetik ki, hogy pontosan merre is kell továbbhaladniuk, így a figyelmük nagyobb részét irányíthatják a vezetésre.

Maximálisan valósághű épületmodellek

A kijelzőn a világ különböző országaiban található 75 nagyváros központjának rajza jeleníthető meg háromdimenzióban. A HERE által készített modellek teljes mértékben interaktívak, lehetővé téve különböző jelölések elhelyezését is. Az épületek elhelyezkedése, méretei, valamint homlokzatuk színe teljes mértékben megfelelnek a valóságnak

Fotó: Continental Press Releases

A kamera és a speciális szemüvegek elhagyását a Leia Inc. Lightfield technológiája teszi lehetővé. A három partnervállalat a CES-en kiállított demonstrátor elkészítése után sorozatgyártásba is vinné fejlesztését, aminek érdekében a jövőben több autógyártóval is együtt kívánnak dolgozni.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.