377 ezer magyar felhasználó is érintett a Facebook gigantikus adatszivárgási botrányában

Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Egy sérülékenységet kihasználva 533 millió felhasználó személyes adatait, köztük telefonszámát, születési adatait, lakóhelyét, munkahelyét és e-mail címét tartalmazó adatbázist szerzett meg és publikált egy fórumozó. Az adatok 2019-esek. az incidensről itt írtunk:

A Kiber Blog arról ír, hogy a kiszivárgott adatok 377 ezer magyar felhasználó személyes információit is tartalmazzák.  

Mint írják, az adatszivárgásban érintettek közül 208 felhasználó dolgozik valamilyen minisztériumban, 108-an a rendőrségnél, 294-en pedig a Honvédségnél. 14 felhasználó a Parlamentben dolgozik. 2177 kórházi dolgozó, 394 rendelői munkatárs, illetve 1231 hivatali dolgozó adatai is felkerültek az internetre. 48 bíró, 455 ügyvédi irodai munkatárs és 12 ügyészségi dolgozó is érintett.

A magyar felhasználók közül 180 ezren férfiak, 167 ezren nők, 30 ezren pedig semmilyen nemet nem jelöltek meg. Családi állapotot tekintve a legtöbb ember, 108 ezer fő, házas, 30 ezren élnek kapcsolatban és 25 ezren egyedülállók.

217 ezer rekordban volt megjelölve lakóhely is, a külföldi lakóhelyek közül a legtöbb magyar felhasználó Németországban él, 1709 fő, ezután pedig Angliában, 832 fővel.

6226 felhasználó e-mail címe is fölkerült az internetre.

A Kiber blog arra is kitér, hogy különösen aggasztó a mostani adatszivárgás az SMS-ben terjedő FluBot ténye miatt, hiszen ezeknek az adatoknak a segítségével célzott spam-kampányt lehet lefolytatni. A blog szerkesztője azt javasolja, hogy ne adjuk meg a személyes adatainkat a Facebooknak.

Forrás: portfolio.hu

Hozzászólások lezárva.