30 éves az AmCham

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarország novemberben 14-én ünnepli fennállásának 30. évfordulóját 450 magyar és nemzetközi befektető, cégvezető és döntéshozó társaságában a Parlament felsőházában.

A kamara 1989-ben azzal a céllal jött létre, hogy képviselje a helyi és külföldi befektetők érdekeit, erős üzleti közösséget építsen ki, valamint hozzájáruljon Magyarország versenyképességének javításához.

Ma az AmCham 340 vállalata több mint 220 ezer munkavállalót képvisel és a magyar export közel 37%-ért felel. Szakmai munkájának hátterét az önkéntes alapon működő tíz munkacsoport biztosítja, egyebek mellett, befektetési, innovációs, digitalizációs, munkaerőpiaci és oktatási, HR, szabályozási, adózási, elektronikai gyártói, létesítmény kezelési, illetve felelős vállalatirányítási területeken.

A szervezet a közlemény szerint szoros együttműködésben dolgozik a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel, a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a Pénzügyminisztériummal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az Igazságügyi Minisztériummal, továbbá több mint 15 egyetemmel és több tucat középiskolával, szakképzési centrummal áll kapcsolatban.

Hozzászólások lezárva.