2,7 milliárd dollárra perelik a Fox Newst és Trump ügyvédeit

Pert indított a Smartmatic a Fox News, annak több műsorvezetője, illetve Donald Trump ügyvédei, Rudy Giuliani és Sidney Powell ellen. Az elektronikus szavazási rendszereket gyártó, illetve működtető vállalat szerint egy összehangolt dezinformációs kampányban vettek részt ellenük.

A CNN szerint azzal vádolják Giulianit, Powellt, valamint Lou Dobbs, Maria Bartiromo és Jeanine Pirro műsorvezetőket, hogy szándékosan hazudtak a Smartmaticról, hogy elhitessék a nyilvánossággal, hogy a 2020-as elnökválasztást ellopták Trumptól. “Nem találtak maguknak főellenséget, feltaláltak egyet” – olvasható a vádiratban.

A Fox News tagadta a vádakat, közölték, hogy büszkék a választási tudósításaikra és megvédik magukat a bíróság előtt. Sidney Powell azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy még nem kapott arról semmilyen hivatalos értesítést, hogy per indult volna ellene. Úgy látja, ez csak egy politikai húzás a baloldal részéről és semmiféle alapja nincs.

Egy másik szavazógép-gyártó is beperelte Giulianit és Powellt, a Dominion Voting Systems 1,3 milliárd dolláros keresetet indított a két ügyvéd ellen. Guliani esetében azt állították, hogy az ügyvéd széles körben terjesztette azt a bizonyíthatóan hamis állítást, amely szerint a Dominion meghamisította a szavazatokat a demokrata jelölt, Joe Biden győzelme érdekében.

Hozzászólások lezárva.