233 208 192 000 forintba került Elon Musknak a betört autóüveg – Index.hu

2019.11.23. 10:43

Drága mulatáság volt az új Tesla Cybertruck (kiber platós teherautó?) bemutatóján betört két oldalablak, de nem azért mert egy különösen drága üvegeshez vitték a verdát a show után, hanem mert a balul elsült produkciót követően 6 százalékot veszítettek az értékükből a Tesla piaci részvényei, így a Forbes becslése szerint maga Elon Musk is 768 millió dollárral, avagy 233 milliárd forinttal lett rövidebb, írja a Guardian.

Az egész internetet lázban tartja az új Tesla-model, amely inkább hasonlít egy F-117-eshez, mint egy teherautóhoz, és nehéz elképzelni, hogy a választási malacot ezzel viszi majd Józsi bácsi ki a piacra a jövőben. Az új elektromos autót a szokatlan külseje mellett azzal is promózták, hogy az üvege megállítja a 9 milliméteres pisztolylövedékeket. 

Valamiért a jármű bemutatóján úgy próbálták ezt bebizonyítani, hogy egy nagy vasgolyót hozzávágtak a járgányhoz, mire az üveg nem meglepő módon betört, de nem szakadt be. Igaz, én körülbelül ezt is várnám egy biztonsági üvegtől, nem azt, hogy szikrák kíséretében lepattannak róla a dolgok. A piac azonban másként gondolta, és hasonlóan ahhoz, amikor Joe Rogan műsorában Musk beleslukkolt egy füves cigibe, bezuhantak a Tesla részvényei a tőzsdén a show-t követően.  

15%

4200 Ft

3570 Ft

15%

3999 Ft

3400 Ft

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.