2040-re karbonsemlegessé válna a GM

A General Motors tavaly 2,55 millió járművet értékesített az Egyesült Államokban, de ezek közül mindössze mintegy 20 ezer volt tisztán elektromos. A vállalat vezetése novemberben jelezte, hogy 20 milliárd dollár helyett 27 milliárdot fordít a következő öt évben elektromos és önvezető járművek fejlesztésére.

A GM azt tervezi, hogy az évtized közepére harminc teljesen elektromos modellt tud kínálni szerte a világban, és amerikai modelljeinek 40 százaléka akkumulátoros elektromos autó lesz 2025 végére. Nem lesz kivétel, a városi terepjárók (SUV), a crossoverek, a szedánok és a teherautók is elektromos meghajtást kapnak.

Sürgeti a gyártókat az átállás

Egy sor ország, Japántól kezdve Nagy-Britanniáig, azt ígérte, hogy betiltja a benzin- és dízelmotoros autók értékesítését 2035-ig. Ilyen tilalmat tervez Kalifornia, az Egyesült Államok egyik legnagyobb autópiaca, és ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, más amerikai államok is fontolgatnak hasonló korlátozásokat.

A legutolsó gyorsjelentés adatai szerint a GM a tavalyi év első kilenc hónapjában globálisan 4 millió 716 ezer járművet értékesített, 17 százalékkal kevesebbet mint egy évvel korábban.

Forrás: autopro.hu

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.