120 milliárd forintos hitelt vett fel az MFB

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 120 milliárd forint összegű, ötéves futamidejű klubhitel-szerződést kötött, a hitelt egy hat hazai bankból álló konzorcium nyújtja. A közlemény szerint a kölcsön – amely az egyik legnagyobb volumenű a bank történetében – lehetőséget nyújt arra, hogy a bank változatlan intenzitással folytathassa az elmúlt időszakban felgyorsult hitelkihelyezési tevékenységét.

A szerződést november 15-én írták alá, a koordinációs ügynöki feladatokat az OTP Bank, az általános ügynöki feladatokat pedig az UniCredit Bank látja el. A konzorcium tagjai az Erste Bank Hungary Zrt., a K&H Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt., az OTP Bank Nyrt., a Takarékbank Zrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt.

A klubhitelek lényege, hogy a hitelfelvevő nem egyetlen pénzintézettől, hanem több banktól, azaz az általuk alkotott csoporttól jut forráshoz, amelyet a résztvevők azonos feltételekkel és futamidőre biztosítanak.

 A közlemény szerint az ügylet az MFB szerint jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a bank maradéktalanul teljesíteni tudja a magyar állam, mint tulajdonos elvárásait, ami a gazdaságpolitikai célkitűzések megvalósításának támogatását és a belföldi bankközi hitelpiac további élénkítését jelenti.

Hozzászólások lezárva.