10 helyett 15 négyzetméterenként engednek majd be a Tescóba vevőket – hvg.hu

Ritkábban mennek az emberek a boltba, de akkor nagyobb bevásárlásokat tartanak, azonban a kijárási korlátozásokhoz két hónap alatt szoktak csak hozzá.

A kormány azt írja elő, hogy ha meglesz a 2,5 millió beoltott ember, és indulhat a részleges újranyitás, akkor az addig zárva tartó boltokba 10 négyzetméterenként mehet be egy ember, de a Tesco ennél szigorúbb biztonsági követelményekkel készül, ott 15 négyzetméterenként lehet egy vásárló – mondta el Pálinkás Zsolt vezérigazgató a Világgazdaságnak. Ahol indokolt volt, már eddig is maximálták a vásárlók számát, de 6–8 percnél többet még senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba – tette hozzá.

Azt is elmondta: a cég forgalma nem esett a járvány kezdete óta, csak a vásárlások száma. Azaz inkább ritkábban, nagyobb bevásárlásokra mennek boltba az emberek, „egyre ritkább, hogy valaki csak beugrik egy tejért vagy kenyérért a boltba”.

A kijárási tilalom november 11-i elrendelése után azt tapasztaltuk, hogy a korlátozáshoz a vásárlók egészen január közepéig nem igazán tudtak hozzászokni, felborult a hagyományos vásárlások tervezése, időzítése

– mondta el.

A vezérigazgatót megkérdezték arról is, mit szól ahhoz, hogy Lázár János után már Nagy István agrárminiszter is a kereskedelmi multik kiszorításáról beszélt. Azt válaszolta: nagyon jó a cég kapcsolata a kormánnyal, átlagosan félévente egyeztetnek Szijjártó Péterrel, majd hosszan sorolta, miért fontos a Tesco a magyar gazdaság számára.

Forrás: google

Hozzászólások lezárva.